Zelf bloeddruk meten en doorgeven

U meet zelf thuis uw bloeddruk. Bijvoorbeeld omdat u een hoge bloeddruk heeft en/of hier medicijnen voor slikt. Of omdat u hart- en vaatziekten wilt voorkomen. Een goede bloeddruk is immers van groot belang voor een gezond hart en gezonde vaten. Wanneer u, uw bloeddruk op de juiste manier meet, volgens de gegeven instructies, geeft dat betrouwbare informatie over uw gezondheid en inzicht voor een eventuele behandeling. 
De bloeddrukmetingen geeft u vervolgens door aan uw zorgverlener via de app ‘IkBenVIP’ op uw smartphone of tablet.

Meer informatie over waarom en hoe de bloeddruk te meten vindt u hier en over de app IkBenVIP vindt u hier.

Voor het meten van uw bloeddruk en pols bieden wij u meerdere alternatieven:

  1. U heeft zelf al een bloeddrukmeter. U kunt u hier de betrouwbaarheid checken.
  2. Door deel te nemen aan de groepsbijeenkomsten Gezond voor Hart en Vaten ontvangt u (gratis) een bloeddrukmeter. Naast het thuis meten krijgt u informatie in de bijeenkomsten wat u kan doen om meer grip te krijgen op uw verhoogd risico op een hart- en vaatziekte.
  3. U kunt gebruik maken van een leenmeter van het gezondheidscentrum.
  4. U kunt een afspraak maken in het gezondheidscentrum om uw bloeddruk te laten meten door een assistente.
  5. U kunt via uw praktijkondersteuner een bloeddruk meter aanschaffen die van goede kwaliteit is. Voor patiënten bieden we de bloeddrukmeter aan tegen gereduceerd tarief.

De bloeddrukmeter die u in onze centra kunt aanschaffen is de Microlife Bloeddrukmonitor incl IHB technologie (BPA1 EASY). Via de praktijkondersteuner in het gezondheidscentrum kunt u deze kwalitatief goede meter aanschaffen voor een aantrekkelijke prijs van € 25,00 (reguliere prijs € 40,00-€ 50,00).

Uitgelicht
Beweeggids 55 plus
Beweeggids 55 plus
Geplaatst: 29 november 2021

Eindhoven Sport wil graag alle Eindhovenaren in beweging brengen en houden. Speciaal voor 55-plussers hebben ze de beweeggids 55+ samengesteld.

Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Boostervaccinaties verlopen via de GGD
Geplaatst: 23 november 2021

De huisarts heeft geen rol meer in het toedienen van COVID-vaccinaties. ----- The booster vaccinations are provided by the GGD.

Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Enquête Digitaal Gezondheidscentrum
Geplaatst: 10 november 2021

- De enquête is gesloten -