Zelf aan de slag Stoppen met roken


Roken heeft een slechte invloed op uw gezondheid. Voor iedereen die rookt is het daarom erg belangrijk om te stoppen. Dat geldt zeker ook voor mensen met een chronische aandoening zoals COPD, diabetes of een hart- en vaatziekte.

Wilt u meer weten over stoppen met roken en hoe u zelf kunt stoppen, kijk dan eens op thuisarts

Hulp bij stoppen met roken

Stoppen met roken is niet makkelijk. U kunt er misschien wel wat hulp bij gebruiken? De praktijkondersteuner van SGE kan u in een aantal gesprekken helpen bij het stoppen met roken. Bijvoorbeeld door middel van een stoppen met roken plan, het volgen van een cursus of door het adviseren van hulpmiddelen, zoals nicotinevervangers of medicijnen.

Lukt het niet om te stoppen met roken? Doe het samen!

Als u wilt stoppen met roken is het prettig als u er niet alleen voor staat. Maak het uzelf daarom makkelijker en meld u aan voor een 'Rookvrij! Ook jij?' stoppen met roken cursus bij u in de buurt. In een groep kunt u elkaar steunen en heeft u namelijk één gemeenschappelijk doel: stoppen met roken!  

  • Een bewezen effectieve training: 82% is na afloop daadwerkelijk gestopt 82%.
  • 7 bijeenkomsten van 1,5 uur onder begeleiding een zorgprofessional.
  • Geheel of gedeeltelijk vergoed, afhankelijk van uw zorgverzekeraar. 

Meer informatie over de groepscursus Stoppen met roken

Uitgelicht
Uw medische gegevens
Uw medische gegevens
Geplaatst: 13 september 2023

We hebben belangrijk nieuws over het delen van uw medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Het delen van deze informatie kan van groot belang zijn voor uw gezondheid en zorg.

Zijn uw gegevens nog correct?
Zijn uw gegevens nog correct?
Geplaatst: 13 september 2023

We willen u vriendelijk vragen om te controleren of uw contactgegevens bij uw huisarts nog kloppen. Controleer vooral uw e-mailadres.

Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Veranderingen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Geplaatst: 31 juli 2023

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen van 30 tot en met 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker.