Zelf aan de slag MedGemak Woensel


For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Heeft u de brief ontvangen rondom de verandering in de huisartsenpraktijk van SGE Woensel maar wilt u meer informatie, toelichting of instructie? Dan bent u op de juiste pagina.

Tegenwoordig worden online diensten steeds populairder, gaat u maar eens na: internet bankieren, online winkelen en boodschappen doen enzovoorts. SGE gaat mee in deze ontwikkeling. Per 1 maart 2020 kunt u voor het online maken van een afspraak dan ook gebruik maken van de MedGemak-app. Deze app is gekoppeld aan het patiëntenportaal MijnGezondheid.net.

Wat verandert er?

Vanaf nu kunt u een aantal gezondheidszaken bij uw huisarts gemakkelijk online regelen. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week bij ons online terecht om bijvoorbeeld een afspraak te maken of een vraag via een e-consult te stellen. U kunt hiervoor gebruik maken van de MedGemak-app. Deze app is gekoppeld aan het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGN). 

Tot 1 maart zijn er - zoals u gewend bent - de volgende twee manieren om online een afspraak te maken bij SGE Woensel. Als u nu op de website http://woensel.sge.nl op de button Afspraak maken (huisarts) klikt, kunt u:
1) via MijnGezondheid.net (MGN) een afspraak inplannen óf
2) op de foto klikken van de huisarts bij wie u een afspraak wilt maken, waarna u een formulier Online aanmelden voor een afspraak te zien krijgt.

Per 1 maart zal het formulier niet meer beschikbaar zijn.
1) Een afspraak maken via MijnGezondheid.net blijft mogelijk.
2) Daarnaast kunt u ook gebruik maken van de MedGemak-app.

Hoe werkt de MedGemak-app?

Met de MedGemak-app kunt u eenvoudig online uw zorgtaken regelen, waar en wanneer het u uitkomt. Zo kunt u bijvoorbeeld 24/7 online een afspraak maken bij uw huisarts. Via de onderstaande button komt u terecht bij een folder met meer informatie over de MedGemak-app én krijgt u informatie over hoe u zich kunt aanmelden bij het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGN). Om in te loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een mobiele telefoon nodig. Sinds kort kunt u voor de MedGemak-app ook een activatiecode krijgen van de centrumassistente in de praktijk.

Folder MedGemak-app
Verschil MedGemak-app en MijnGezondheid.net

Via de MedGemak-app beschikt u over de 3 meeste gebruikte functies:

  1. Afspraak maken
  2. Een consultvraag stellen
  3. Herhaalrecepten aanvragen

Voor overige zaken zoals dossier inzage en lab uitslagen kunt u het patiëntenportaal van MijnGezondheid.net raadplegen.

Uitgelicht
Jaarbeeld 2019
Jaarbeeld 2019
Geplaatst: 26 mei 2020

Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2019! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

Check de sport- en beweegtips
Check de sport- en beweegtips
Geplaatst: 22 mei 2020

Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Vacaturenieuws
Vacaturenieuws
Geplaatst: 22 mei 2020

SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.